onsdag 28 oktober 2009

Bollen är i rullning

Under det gångna året har jag börjat fundera på att emigrera. Jag vet inte exakt när eller var men jag vet varför - jag kan Sverige.

Jag hör på någons dialekt varifrån i landet dom kommer. Jag kan tyda formella myndighetsbrev. Jag kan skriva formella myndighetsbrev. Med lite mer lust skulle jag kunna sänka mina räntekostnader med flera hundra kronor genom bara ett par telefonsamtal. Jag känner till i princip alla varumärken på Konsum. Jag vet vilka skor som är inne bland 19-åriga hipsters. Utan att bry mig ett skit om skor. Jag får sällan under 30 poäng i "På spåret". Jag kan referera till Lorry-sketcher lika lätt som jag kan berätta anekdoter från Ulf Dinkelspiels politiska liv. Och blir jag tvungen kan jag dra minst tre snapsvisor som skulle gå hem på vilken kräftskiva som helst.

Men det är ju så klart också skönt att simma omkring i sitt trygga akvarium, och att ha det mysigt är i sak ingen dum drivkraft. Hade inte människan strävat efter bekvämlighet så hade vi inte haft någon eld, något hjul eller några The Wire-boxar. Och för detta tackar jag mina förfäder. Men samtidigt kvarstår fysikens enkla sanning - utan friktion i livet, ingen värme till själen.

Så för att inte glida in i mellanmjölklandets medelklassmys så slog det mig idag att jag kanske borde göra mitt liv lite strävare genom att sälja min lägenhet och de flesta av mina prylar. Ett tämligen effektivt sätt att se till så att jag tar tag i frågorna "när" och "var". Så ikväll kontaktade jag några mäklare och öppnade ett Blocket-konto. Fortsättning följer.

1 kommentar:

  1. Är inte hela "into the wild"grejen bara ytterligare ett uttryck för en välmående (manlig) medelklass som har det lite för lätt för att hitta rätt. Gräv där du står säger jag. Gör dig till ett med din verkliga tillvaro. Finn skönheten och harmonin i 9-5 livet. Det är sann övervinning.
    Jon

    SvaraRadera